Wat is oefentherapie Cesar?

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Oefentherapie richt zich op het doorbreken van ongunstige houding- en bewegingsgewoontes. Een ongunstige houding of manier van bewegen kan leiden tot een klacht of het in stand houden van klachten. Daarnaast kan het zijn dat we door een aandoening het lichaam anders moeten leren gebruiken.

Als oefentherapeut begeleid ik u graag tot een gunstig en efficiënt gebruik van het lichaam waardoor u weer met plezier beweegt en leeft!

Met oefentherapie:
- Als oefentherapeut begeleid ik u graag tot een gunstig en efficiënt gebruik van het lichaam waardoor u weer met plezier beweegt en leeft!
- Wordt u bewust van een ongunstige houding, inefficiënt gedrag of manier van bewegen
- Leert u nieuwe vaardigheden aan, zoals het gebruiken van bepaalde spiergroepen, nieuwe probleemoplossingen e.d.
- Leert u gunstige houdingen, gedragingen, zelfanalyse en manieren van bewegen en kunt u deze toepassen in uw dagelijkse leven.

Het uiteindelijke doel is dat u uw eigen therapeut wordt van het eigen lichaam. Dat u met het toepassen van een gunstig houding en bewegingsgedrag in het dagelijks leven, zelfstandig in staat bent klachtenvrij te blijven. Na het vraaggesprek, analyseer ik het gebruik van het lichaam en beoordeelt hoe de gewoontes invloed hebben op de klacht(en). Samen met u stel ik persoonlijke doelen op, waar in de therapie aan wordt gewerkt. Zo wordt behandeld wat voor ú belangrijk is om weer goed te functioneren in het dagelijkse leven.

Oefentherapie is direct toegankelijk. Bij complexe en/of chronische klachten heeft u wel een verwijsbrief van de huisarts nodig. Deze kan via Zorgdomein verstuurd worden.


© 3D Webdesign & Desktop Publishing - 2024 - Mark Houben